Stéphane Galland & The Rhythm Hunters

13 avril 2024
20 h 15 min
Alsemberg
CC De Meent
Stéphane Galland & The Rhythm Hunters
Sylvain Debaisieux

‘Een unieke exploratie van ritmische territoria. ’The Rhythm Hunters is ontstaan om Stéphane Gallands muzikale reis over te brengen op andere muzikanten.

Ritmische principes uit verschillende windstreken en delen van de wereld worden geïntegreerd in een nieuwe muzikale taal. Zo is The Rhythm Hunters een logisch vervolg op Stéphanes vorige project “(the mystery of) Kem”.
Het doel is om verschillende benaderingen van ritme, die op het eerste gezicht ongewoon en complex lijken, te verkennen en ze te integreren in een vloeiend muzikaal discours.

Dit proces vereist uitgebreid collectief werk, zodat de hele groep vertrouwd raakt met deze nieuwe ritmische concepten en uitdagingen. De groep bestaat uit Shoko Igarashi (Japan) op tenorsaxofoon, Sylvain Debaisieux op altsaxofoon –die eerder al in “(the mystery of) Kem” speelde-, trompettist Pierre-Antoine Savoyat (Frankrijk), Wajdi Riahi (Tunesië) op piano en Louise van den Heuvel (NL) op elektrische bas. Drummer Stéphane Galland componeerde de nieuwe stukken als verschillende muzikale territoria waarin ‘rhythm hunting’ essentieel is.Muziek voor avontuurlijke oren.

Shoko Igarashi (JP): tenor sax
Sylvain Debaisieux (BE): alt sax
Pierre-Antoine Savoyat (FR): trompet
Wajdi Riahi (TN): piano
Louise van den Heuvel (NL): bass
Stéphane Galland (BE): drum